Tillverkar, automatiserar & underhåller

Om Specialteknik

Vi håller det vi lovar

Specialteknik har en mer än femtioårig historia och ingår sedan 2014 i Pågen-koncernen.

Specialteknik är ett litet företag baserat på erfarna och kunniga medarbetare. Vi har dessutom ett omfattande kontaktnät med samarbetspartners, såväl enskilda konsulter som större bolag. Vår specialitet är att hjälpa kunden från idé till färdig maskin, men vi gör också delmoment i den kedjan.

Idé > Koncept > Konstruktion > Tillverkning > Montage/Installation > CE-märkning > Service

På vår resa sedan 60-talet har vi skaffat oss mängder av erfarenhet, men också ödmjukhet. Vi vet vad vi klarar av, men även vad vi inte klarar av. Alltså tar vi endast uppdrag som passar våra resurser och vårt kunnande. Därför vågar vi påstå att vi håller det vi lovar.

Trygg helhetspartner

I verkstaden har vi såväl manuella som styrda maskiner med fokus på tillverkning i korta serier. Som komplement till den skärande bearbetningen har vi även plåt och svets.

Vi tillverkar maskindelar till större projekt, men även enskilda komponenter. I montagehallen bygger vi ihop maskinerna där de kan testas före leverans till kund.

Specialteknik kan alltså vara din leverantör av allt från en reservdel till ett helt projekt. Nedan två exempel på större projekt där vi varit en viktig länk i kedjan till färdig maskin.

Exempel på Projekt

Maskin för trycktestning och spolning av bränslerör

Autotube AB i Varberg hade en idé om en maskin för trycktestning och spolning av bränslerör upp till 500 bar. Utifrån denna idé tog vi fram ett koncept, gjorde en konstruktion och tillverkade delar. Maskinen monterades, testades och CE-märktes i vår montagehall och fraktades sedan till kunden i Varberg där den installerades. I det här projektet samarbetade vi med Status Automation, som hade ansvar för el och programmering

Tillverkning av filtermaskin

För Zehnder Group Motala AB har vi tillverkat en filtermaskin. Vår samarbetspartner Semcon ägde projektet, medan vi stod för tillverkning och montage i vår verkstad. Därefter demonterades maskinen, fraktades till kunden i Motala där den byggdes upp igen.

​Vi är certifierade​

Läs mer »

SpecialTeknik i Sverige AB​ - Göteborg

Olof Asklunds gata 18 • 421 30 Västra Frölunda

Tel: 031-350 40 11

kontakt@specialteknik.se ​​